/ / Stanište polarnog medvjeda. Gdje žive polarni medvjedi?

Stanište polarnog medvjeda. Gdje žive polarni medvjedi?

Polarni ili polarni medvjed je jedini,koji je klasificiran u većini zemalja (SAD, Norveška, Grenland i Rusija) kao morski sisavac. Iznimka je Kanada, koja trenutno navodi polarni medvjed kao zemaljski sisavac. Polarni medvjedi nalaze se na vrhu lancu hrane na Arktiku, gdje se hrane uglavnom na pečatima.

stanište polarnog medvjeda

Tko su polarni medvjedi?

Prema najnovijim podacima brojnihistraživanje, drevni predak polarnih medvjeda je smeđi medvjed. Njihovo podrijetlo datira prije oko 350 tisuća - 6 milijuna godina. Za razliku od njihovih smeđih rođaka koji žive na kopnu, polarni medvjedi savršeno su prilagođeni za preživljavanje u arktičkim morima Dalekog sjevera. Postoje različite populacije polarnih medvjeda. Ukupno ima 19 vrsta različitih podpopulacija polarnih medvjeda. Prema novijim istraživanjima, razlikuju se četiri glavne skupine. Ova klasifikacija uzima kao osnovu obilježja mjesta gdje polarni medvjedi žive: divergentni led, konvergencija leda, sezonski led i arhipelaga.

Polarni medvjed je najbliži rođak smeđepodnijeti. Odrasli muškarci obično teže od 350 do 600 kilograma. Odrasle ženke su manje - obično njihova težina kreće se od 150 do 295 kilograma. Polarni medvjedi smatraju se duge jetre. U divljini žive u prosjeku od 15 do 18 godina, iako su biolozi snimali nekoliko 30-godišnjaka. U zatočeništvu, neki dugo živjeli medvjedi imaju 40 godina. Živopisni primjer toga može poslužiti kao rođeni rođak Debbie iz Kanade, koji je živio 42 godine.

gdje polarni medvjedi žive

Gdje žive polarni medvjedi?

Stanište polarnog medvjeda je njegovoPrirodni okoliš gdje može loviti, stjecati život i umnožiti, graditi snijege za hibernaciju i zaštitu mladih. Polarni medvjedi se nalaze diljem Arktika. Najčešće žive u područjima gdje se nalazi populacija prstenastog tuljana. Stanište polarnog medvjeda pokriva cijeli cirkumpolarni Arktik.

Ovi veliki sisavci prilagodili su se živjetivode i na kopnu. Za razliku od drugih medvjeda, polarni medvjed je izvrstan plivač, a ponekad se može vidjeti više od 160 km od zemlje ili leda. Trenutno, više od 40 posto svih polarnih medvjeda živi u sjevernoj Kanadi, na ledu uz obalu brojnih otoka.

stanište polarnih medvjeda

Prijetnja izumiranja

Polarni medvjedi smatraju se prilično ranjivom vrstom uplan izumiranja. U Rusiji, životinje su navedene u Crvenoj knjizi, koja uključuje rijetke ili ugrožene životinje. U SAD-u, bijeli medvjedi kao nestale vrste nalaze se u popisu "Na ugrožene vrste". Kanada vjeruje da zahtijevaju veću pozornost u nacionalnim prijetnjama. Mjere zaštite životinja poduzimaju se na zakonodavnoj razini.

stanište
Razlozi za zabrinutost su gubitak okolišastanište zbog klimatskih promjena. Znanstvenici predviđaju da zbog intenzivnog taljenja leda dvije trećine svjetskog broja polarnih medvjeda može nestati već u ovom stoljeću. Istraživanje također pokazuje da je još uvijek moguće nadoknaditi ako se uskoro poduzmu mjere za značajno smanjenje emisija stakleničkih plinova u atmosferu. Mjesta na kojoj polarni medvjedi žive ne bi trebali biti zagađeni zbog komercijalne upotrebe Arktika.

Polarni medvjedi na Antarktici

Polarni medvjedi: stanište

Medvjedi su prilagođeni arktnoj klimi, gdjetemperatura zraka u zimi može pasti na -45º C. Te životinje imaju dva izolirana sloja krzna koja im pomažu zadržati tjelesnu toplinu. Osim toga, u dobrim vremenima oni također imaju debeli sloj masti. Uložene uši i mali rep također sprječavaju gubitak topline. Zapravo, polarni medvjedi imaju više problema s pregrijavanjem nego od hladnoće, pogotovo kada se trče. Lov je uz pomoć izvrsnog osjećaja mirisa, a njihove kandže mogu zadržati plijen 40-90 kg.

bijeli medvjed

Mjesto polarnog medvjeda u hranidbenom lancu

Staništa ovih krznenih grabežljivaca služearktika pustinja. Polarni medvjed nalazi se u gornjem dijelu arktičkog lanca hrane. Dakle, postiže se prirodna ravnoteža kako bi se spriječila prekomjerna populacija staništa. Kada je odraslog medvjeda u dobroj formi, formirane masne pohrane podupiru tijelo između obroka.

Medvjedi su lovili prstenasti pečat, morskizečeva, kitova s ​​mustaka. Ovi bijeli i pahuljasti sisavci izvrsni su plivači: koriste svoje prednje šape kao vesla dok njihove stražnje noge ne djeluju kao kormilo. Osim toga, oni imaju divan nos: oni mogu miris njihov plijen na udaljenosti od jednog kilometra.

polarni arktik pustinja

potomstvo

Ovisno o stanju tijela, ženskoobično se reproduciraju u svjetlu dva ili tri mladunčeta svakih 4-6 godina. U tom smislu, polarni medvjedi imaju jedan od najsporijih reproduktivnih ciklusa u prirodi, dovodeći potomstvo u pravilu ne više od pet puta tijekom života. Stanište polarnog medvjeda omogućuje vam odabir prikladnog skloništa za rođenje mladih. Medvjedići rođeni su u studenom ili prosincu u snježnim špiljama, zvanim generički lairs.

Pri rođenju, bebe nalikuju velikom bijelomštakora, koji duljine dostižu 30-35 centimetara i vagati nešto više od pola kilograma. Slijepa, bezubi i prekrivene kratkom, mekom krznu, oni su potpuno ovisni o svojoj majci primi iz njezine topline i hrane. Cubs rasti prilično brzo zbog visokog kalorija mlijeka svoje majke, čiji sadržaj masnoća je oko 31%. Mali medvjedi ostanu sa svojom majkom sve dok ne dosegnu 2,5 godine.

stanište polarnog medvjeda

Značajke staništa

Stanište polarnog medvjeda može varirati, takokao što životinje mogu napraviti migracije na daljinu zemljom i vodom duž kontinentalnih obala ili otoka. Neke osobe provode većinu godine na kopnu. Većina trudnica provode jesen i zimu na terenu u svojim generičkim čamcima.

Temperatura zraka na Arktiku doseže, u prosjeku,-34 ° C zimi i 0 ° C ljeti. Najhladnija zona zimi je sjeveroistočni dio Sibira, gdje temperatura pada na -69 ° C. Najtoplija područja u ljetnim mjesecima su područja Sibira, Aljaske i Kanade, gdje temperatura može dosegnuti + 32 ° C.

bijeli medvjed

Polarni medvjedi, čija staništa imajuna sjeverne cirkumpolarne regije, često su prikazane u ilustracijama u popularnoj umjetnosti i dječjim knjigama uz pingvine. Međutim, žive na različitim stupovima. Polarni medvjedi na Antarktici ne žive: žive pingvini na ledenom kontinentu, okruženi oceanima, a stanište polarnih medvjeda je Arktik.

To su oni, ove nevjerojatne životinje su polarni medvjedi.

</ p>>
Pročitajte više: